Masovni povratak stranih košarkaša u Kinu

Situacija se smirila

Masovni povratak stranih košarkaša u Kinu

A. Čaušević

Iako je Kina još uvijek najugoreženija koronavirusom život u toj azijskoj zemlji polako se normalizuje. 

Uskoro će se u Kini nastaviti i sportske aktivnosti. Prvo bi moglo krenuti košarkaško prvenstvo nakon što strani košarkaši prođu obavezni dvosedmični karantin.

Strani košarkaši se masovno vraćaju u Kinu. Donatas Motiejunas, Ray McCallum, Pooh Jeter, Kyle Fogg, Arnett Moultrie i Sonny Weems su već stigli u najmnogoljudniju zemlju na svijetu.

Ty Lawson, MarShon Brooks i Jeremy Lin će se vratiti u narednim danima, dok status Lance Stephenson, Jerryd Bayless i Tyler Hansbrough imaju nepoznat status.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Organizatori kineskog prvenstva su već saopštili da će igrači koji se ne vrate i ne ispoštoju ugovore dobiti zabranu igranja u ligi naredne tri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi