Kamere uhvatile poznatog sudiju kako krade parfem na aerodromu u Beogradu
Skandalozan snimak s aerodroma

Matej Boltauzer napravio skandal

Kamere uhvatile poznatog sudiju kako krade parfem na aerodromu u Beogradu

Midhat Šljivak

Poznati košarkaški sudija iz Slovenije Matej Boltauzer snimljen je kako na aerodromu 'Nikola Tesla' u Beogradu krade parfem.

Slovenac Matej Boltauzer poznato je košarkaško ime. Već godinama ovaj sudija dijeli pravdu na terenima ABA i Eurolige, ali sada se našao u centru pažnje iz zaista bizarnog razloga.

Srpski mediji objavili su snimak s aerodroma 'Nikola Tesla' u Beogradu gdje je krajem prošle godine Boltauzer snimljen dok krade parfem Tom Ford vrijedan 221 euro.

Ovaj slučaj se desio 5. decembra nakon utakmice 12. kola Eurolige između Partizana i Monaca. Boltauzer je uhvaćen na djelu, završio je u policiji, gdje je u potpunosti priznao izvršeno djelo.

Na kraju je platio kaznu od 30.000 dinara (500 KM), skandal nije izašao u medije sve do danas kada su srpski mediji došli do snimka krađe.

"Ne znam ništa o tome. Izvinite, ne mogu da pričam", rekao je slovenački sudija na poziv novinara Republike.

Oglasi

Matej Boltauzer je zbog svojih odluka na terenu često bio na udaru. Posebno su ga krivcem proglašavali beogradski klubovi Crvena zvezda i Partizan.

Nakon ovog snimka tek će sada klubovi i navijači imati pik na njega. Boltauzer se obrukao zbog nešto više od 200 eura i ovu ljagu sa svog imena teško će sprati.

49-godišnji sudija karijeru je započeo 2000. godine. FIBA sudija je postao tri godine kasnije, a član Eurolige je od 2004. godine.

Da li će zbog ovog skandala dobiti neku kaznu od strane ABA ili Eurolige, ostaje nam da vidimo u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pogledajte snimak kojeg su objavili srpski mediji.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
pa kriza došla i do nas u Sloveniju...
1 0
Ende
Bolje nego Kazlagic sto krade na utakmicama...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi