Srbija bruji o nikad kraćoj pressici Obradovića nakon pobjede u Laktašima: "Hvala lijepo..."
FOTO: EPA

Rekao što je imao i otišao

Srbija bruji o nikad kraćoj pressici Obradovića nakon pobjede u Laktašima: "Hvala lijepo..."

Esmer Oštraković

Košarkaši Partizana ostvarili su ubjedljivu pobjedu protiv Igokee, a konačan rezultat bio je 101:77.

Ova pobjeda znači i to da su se košarkaši Partizana plasirali u polufinale ABA lige jer su u Laktašima završili seriju protiv svog protivnika.

U polufinalu će ekipa Partizana igrati protiv Budućnosti, ali još uvijek nije poznato kada će biti odigran susret.

Željko Obradović je nakon utakmice u Laktašima bio zadovoljan onim što je vidio, ali jedna stvar mu je ipak zaparala oči.

Naime, treneru Partizana nije se dobalo to što neki igrači nis ubili najozbiljniji.

Oglasi

"Došli smo sa idejom da odigramo dobro, pobjedimo i završimo seriju u četvrtfinalu. Uspjeli smo i to je najbitnije. Kao i svake godine u Laktašima bio je veliki broj naših navijača. Pitanje je kada ćemo igrati polufinale, moramo se pripremiti za to.

Igrači koju su počeli bili su ozbiljni, neki nisu igrali najozbiljnije nažalost. Bilo je to dovoljno da se drži utakmica pod kontrolom i da pobjedimo i idemo u polufinale.

Igokei čestitam jer su imali dosta problema u rosteru, dosta povrijeđenih igrača. Borili su se i želim im sve najbolje u domaćem prvenstvu. Hvala lijepo", rekao je Obradović i otišao.

Kako kažu kolege iz Srbije bila je ovo nikad kraća press konferencija Željka Obradovića i mnogo se priča o njoj.

Kada je riječ o samoj utakmici od početka meča Partizan nije dozvolio bilo kakvu dramu. Prvu četvrtinu su dobili sa 27:16.

Oglasi

Igokea se malo probudila u drugoj četvrtini odigrala egal 22:22, ali Partizan je na poluvremenu imao prednost 49:38.

Egal u drugoj četvrtini je sve što je napravila Igoeka u ovoj utakmici.

Treća i četvrta četvrtina potpuno su pripale Partizanu i samo je bilo pitanje razlike kojojm će slaviti beogradski klub.

Do kraja je završilo konačnih i pomenutih 101:77 u korist Partizana.

Beogradski tim je predvodio Ponitka sa double-double učinkom od 16 poena i 12 skokova, a 20 poena je dodao LeDay.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U redovima Igokee Filipović je susret završio sa 28 poena, a Kondić je imao učinak od 24 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Pored Partizana, plasman u play-off ABA lige ranije je ostvarila i Budućnost koja je eliminisala Zadar također sa 2:0 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti