Pobjednička serija Cavsa prekinuta u Indianapolisu, Bullsi snažniji od Hornetsa

Ratnici na krilima Duranta do pobjede protiv Pistonsa

Pobjednička serija Cavsa prekinuta u Indianapolisu, Bullsi snažniji od Hornetsa

E. Ganibegović

Večeras je odigrano nekoliko sjajnih utakmica u NBA ligi. Odličan meč smo gledali između Charlotte Hornetsa i Chicago Bullsa, dok ništa neizvjesnije nije bilo ni u susretu Indiane i Clevelanda. 

Košarkaši Charlottea su na domaćem parketu poslije jednog produžetka poraženi od Bullsa rezultatom 111:119. Tijesna borba se vodila tijekom regularnog dijela meča, ali gosti su u dodatnih pet minuta pokazali više i tako stigli do pobjede.

U pobjedničkom sastavu najbolji je bio Lauri Markkanen s 24 poena, dok je kod domaće ekipe Dwight Howard imao double-double učinak s 25 poena i 20 skokova.

Indiana je odigrala sjajnu utakmicu protiv Cavsa, te stigla do zaslužene pobjede rezultatom 106:102. Neizvjesna borba se vodila do kraja susreta, međutim veću koncentraciju su u završnici imali igrači Pacersa i na taj način upisalu pobjedu.

Ekipu iz Indianapolisa je do pobjede vodio Victor Oladipo s 33 poena, a u Cavsima je Lebron James stigao do double-double učinka s 29 poena i 10 skokova.

Rezultati ostalih utakmica:

Detroit Pistons - Golden State Warriorsi 98:102

Orlando Magic - Denver Nuggets 89:103

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi