Čuveni novinar nema dileme: "Nikola Jokić bi mogao postati najbolji NBA centar svih vremena"
Srpski centar čini čuda na parketu (Foto: EPA)

Russo sasvim siguran

Čuveni novinar nema dileme: "Nikola Jokić bi mogao postati najbolji NBA centar svih vremena"

M. Šljivak

Poznati američki novinar i voditelj, Chris 'Mad Dog' Russo smatra da bi se Nikola Jokić ubrzo mogao smatrati najboljim centrom u historiji NBA lige.

Ono što radi Nikola Jokić od dolaska u NBA ligu zaista je čudesno. Kao pik druge runde je stigao u Denver Nuggetse i to kao rezervna opcija za Jusufa Nurkića.

Ipak, ubrzo su u Coloradu shvatili kakvog genijalca imaju u svom timu. Nurkića su trejdovali u Portland Trail Blazerse i sve su uložili na Jokića.

To im se itekako isplatilo. Joker je postao dvostruki MVP lige i odveo je Nuggetse do historijske prve titule.

Sve je to dovoljno za poznatog američkog novinara Chrisa Russa da Jokića vidi jako brzo kao najboljeg NBA centra svih vremena. Čuveni 'Mad Dog' nema dileme što se toga tiče.

Oglasi

"Jokić bi na kraju mogao biti najveći centar u historiji NBA lige. Čovjek je tako dobar. Bolji je od Shaqa, to vam mogu odmah reći. Mnogo bolji od Shaqa", smatra Russo.

Srpski košarkaš i ove godine ima nestvarne statistike u dresu Nuggetsa. Igra zaista vrhunsku košarku i ponovo je kandidat za najkorisnijeg igrača lige.

Nakon 64 utakmice Joker prosječno ubacuje 26 poena, hvata 12.3 skokova i dodaje 9.2 lopte po utakmici. Ukupan procenat šuta iz igre mu je 58.2 posto.

U kompletnoj karijeri Nikola je na prosjecima od 20.8 poena, 10.7 skokova i 6.9 asistencija po meču.

Oglasi

Arenas bi potjerao sve Evropljane iz NBA lige

Nekadašnja NBA zvijezda Gilbert Arenas rado bi potjerao sve Evropljanje iz NBA lige. On smatra da su pokvarili ligu i da je zbog njih omekšana.

"Omekšali su ligu kako bi je otvorili prema Euroligi. Kada su tek počeli dolaziti, Evropljani su imali probleme jer je liga bila preteška i prežestoka za njih. Na kraju su omekšali pravila kako bi se otvorili prema inostranim igračima", govori Arenas i dodaje:

"Šta mislite zašto govore da će Evropljani predvoditi ligu za pet godina? Trice, dodavanja, to nije naša liga. Ovo nije američki stil, to je evropski stil igre. Ja bih potjerao sve Evropljane iz lige", ispalio je Arenas.

Nažalost po Arenasa evropski igrači već sad dominiraju ligom. Visoko su na listi za MVP nagrade, a pored Jokića tu su maestralni Luka Dončić, te Giannis Antetokounmpo.

Odlične sezone igraju i Domantas Sabonis, te Alperen Sengun i definitivno su ovi igrači donijeli novu dimenziju u najjaču košarkašku ligu svijeta.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Al' u kurcu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi