Milenko Tepić ponovo na parketima ABA lige

Nekadašnji reprezentativac Srbije se vratio u region

Milenko Tepić ponovo na parketima ABA lige

A. Čaušević

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Milenko Tepić, će u predstojećoj sezoni nastupati na parketima regionalne ABA lige. 

Tepić je potpisao ugovor sa Mega Bemaxom, a ovaj 33-godišnji bek će se uskoro priključiti treninzima ekipe Vladimira Jovanovića.

"Jako mi je drago što sam ponovo u Beogradu i što sam postao član Mege. Iako je Mega klub koji razvija mlade igrače, u razgovoru sa klubom i trenerom Vladimirom Jovanovićem sam uvidio da mogu da pronađem svoje igračko mjesto i ulogu, koja je na neki način i mentorska", rekao je Tepić te dodao:

"Dat ću sve od sebe da tim mladim momcima pomognem da stasaju u dobre igrače i ispune svoj potencijal, a da to urade praveći što je moguće bolje rezultate. Unaprijed se radujem novoj sezoni."

Tepić je ranije igrao u Partizanu s kojim je osvojio devet trofeja (tri ABA lige, četiri Superlige i dva Kupa Radivoja Koraća), a s Panathinaikosom 2011. godine je bio prvak Eurolige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi