U efikasnoj utakmici Partizan bolji od FMP-a
Foto: KK FMP

Veliki broj poena u Železniku

U efikasnoj utakmici Partizan bolji od FMP-a

Košarkaši Partizana slavili su večeras u okviru 3. kola ABA lige u Železniku protiv FMP-a rezultatom 103:90.

U izrazito efikasnoj utakmici Partizan je uspio slaviti protiv domaćeg tima nakon manjih problema u prvom poluvremenu, točnije 1/4. 

Uspio je FMP povesti i sa 7 koševa razlike, no nije dugo trajala ta prednost domaćeg tima. Do poluvremena se Partizan potpuno sabrao i vratio prednost na svoju stranu. U utakmici koja se praktički igrala bez ozbiljnih obrana s obje strane slijed događaja je iz minute u minut više odgovarao košarkašima Vlade Šćepanovića koji su na kraju ubilježili prvu pobjedu u novoj sezoni ABA lige. Nakon dva poraza od Borca i Budućnosti ova utakmica bila je 'pod moranje' beogradskom timu koji je na pravi način odgovorio na imperativ postavljen ispred njega.

Cody Miller-McIntyre predvodio je 'crno-bijele' do pobjede s 23 poena a dobro su ga pratili Zagorac s 15 i Paige s 14 koševa. Nenadić je s druge strane bio i najbolji strijelac susreta s 26 koševa dok je Ulubay postigao 17, a Filip Čović 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi