Matković sa Megom iznenadio Crvenu zvezdu
Foto - ABA

Dobar nastup bh. košarkaš

Matković sa Megom iznenadio Crvenu zvezdu

M. Šljivak

Košarkaši Mege pobijedili su Crvenu zvezdu 86:79 i izjednačili su finalnu seriju prvenstva Srbije na 1-1.

Mega je fenomenalno ušla u ovaj meč. U prvoj dionici su pogodili gotovo sve i nakon prve dionice bilo je plus 18 u njihovu korist, 35:17.

Zvezda je žestoko uzvratila u drugoj dinici. Srbijanski šampion je potpuno preokrenuo rezultat i na odmor je Zvezde otišla vodstvom 46:45.

Međutim, Mega se nije prepala u nastavku. Ponovo su preuzeli igru na svoju stranu i nakon 30 minuta igre ovaj tim je imao sedam poena prednosti, 65:58.

Pokušavala je Zvezda na sve načine da se vrati u meč u posljednjoj dionici. Međutim, dolazili su samo na minus četiri i više od toga nisu mogli.

Na kraju je Mega upisala pobjedu rezultatom 86:79 i izborila je majstoricu za titulu prvaka.

Kod Mege je briljirao Marko Simonović sa 19 poena i čak 20 skokova, Filip Petrušev je dodao 16 poena, a mladi bh. košarkaš Karlo Matković je ubacio osam poena i imao je pet skokova za 20 minuta na parketu.

Ognjen Dobrić je kod Crvene zvezde ubacio 31 poen, a Hall je dodao 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi