Mejdan izdati neće: Košarkaši BiH u prilici da jednom nogom zakorače na Eurobasket

Nastavak kvalifikacija za EP

Mejdan izdati neće: Košarkaši BiH u prilici da jednom nogom zakorače na Eurobasket

A. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Eurobasket nastavlja utakmicom protiv Grčke u Tuzli.

Izabranici Vedrana Bosnića su u petak pobijedili Latviju na gostovanju i u prilici su da eventualnom pobjedom nad Grčkom već jednom nogom zakorače na završni turnir.

"Nadam se da će nam publika pomoći da pobijedimo Grčku. Mnogo bitno je što nas krasi dobra atmosfera u timu. Grčka je jako dobra reprezentacija. Dosta je tu igrača koji su igrali u Panatinaikosu i Olimpyakosu. Respektujemo ih, ali respektujemo i sebe i idemo na pobjedu protiv njih", rekao je Bosnić te dodao

"Grci imaju tu sredinu koja igra zajedno. Krasi ih timska, statična košarka pet na pet. Imaćemo drugačiju utakmicu nego u Latviji. Mi njih moramo napasti, biti agresivni i više trčati od njih. Bitće to jedna fizička utakmica sa dosta fokusa. Moramo praviti što manje grešaka. Naša prednost je pun Mejdan i naše zajedništvo".

U bh. taboru za sada je jedino upitan nastup Milana Miloševića koji već nekoliko godina igra u Grčkoj i dobro poznaje većinu grčki reprezentativaca.

Grci su u prvom kolu pobijedili Bugarsku (73:63), ali večeras će biti izuzetno oslabljeni s obzirom na neigranje AEK-ovog Linosa Chrysikopoulosa te izostanak selektora Ricka Pitina kojeg u kvalifikacijama za Eurobasket mijenja Thanasisn Skourtopoulos.

S ozbirom da će se na Eurobasket plasirati tri reprezentacije iz grupe, tj. da su za prolazak dalje dovoljne tri pobjede s eventualnom nad Grcima bh. košarkaši bi napravili veliki korak ka ostvarenju zacrtanog cilja.

Utakmica u Mejdanu počinje u 20 sati.

Top Komentari

criticos
de novinari zivi bili i ne napumpavajte. bolji ste bili dok ste sutili i pustili ih u miru da igraju bez ocekivanja i nadanja. druga utakmica na rasporedu i odmah ide prica i naslovi zakoraciti, osigurati i plasman na dohvat ruke. bolan novinari ima jos 5 utakmica da odigraju. i da pobjede, mogu sve do kraja da izgube. bolje vam je sutite, sto se manje motate i objavljujete clanke, igraci ce biti mirniji i bez pritiska. odmah neka euforija, nadnaravna ocekivanja. uhhhh. tacno sam ubjedjenja da vasa paznja i euforija su nas kostale stotina nastupa na zavrsnicama. samo bezveze dizete temperaturu.
9 0
ALLSTAR
Kad će biti poeni na fantaziju
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi