Čudesna utakmica Nikole Jokića u spektakularnom okršaju Denvera i Memphisa

Nuggetsi slavili nakon dva produžetka

Čudesna utakmica Nikole Jokića u spektakularnom okršaju Denvera i Memphisa

E. Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su u fantastičnoj utakmici slavili protiv Memphis Grizzliesa nakon dva produžetka sa 139:137.

Od samog početka gledali smo odličnu utakmicu u Ball Areni u Denveru, a nakon prve četvrtfine gosti su imali prednost sa 35:27. Ipak, Denver se nije predavao tako lako, a na pauzu se otišlo kod rezultata 60:56 za gostujući tim.

Memphis je bio bolji i u trećoj dionici nakon koje je ovaj tim imao osam poena prednosti, ali Denver je uspio nekako da se vrati u meč i na kraju izbori produžetak.

Ovi timovi su se žestoko borili za pobjedu jer ni nakon prvog produžetka nije ništa bilo gotovo. U drugom produžetku se nastavila borba na parketu, a na kraju košarkaši Denvera su uspjeli da slave sa 139:137.

Nestvarnu partiju sinoć je odigrao Nikola Jokić koji je uspio da ubaci čak 47 poena, te je još dodao 15 skokova i osam asistencija.

Jokić je uspio svom timu s dva slobodna bacanja do donese prvi produžetak, te je bio junak u samom finišu drugog produžetka kada je pogodio trojku za 137:134 koja je prelomila ovu utakmicu.

S druge strane, u ekipi Memphisa istakao se Morant koji je ubacio 36 poena, te je dodao još 12 asistencija i osam skokova, ali to nije bilo dovoljno njegovoj ekipi da izbjegne poraz.

Od ostalih rezultata izdvaja se odličan meč Milwaukeea i Phoenixa, a pobjednika smo također saznali nakon produžetaka. Na kraju slavili su Sunsi sa 128:17.

Sjajan meč odigrao je sinoć i Steph Curry koji je sa 49 poena do pobjede vodio svoj Golden Stata u okršaju protiv Philadelphije. sa 107:96.

Promo

Top Komentari

user1603952710
Bravo Juka majstore, neka si i ti ocepio :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi