Kapiten Poljske se zbog novca vratio u Rusiju: "Očekivano od njega, tužno je to što nam je kapiten"
Foto - Screenshot

Zenit vratio Amerikance i Poljaka

Kapiten Poljske se zbog novca vratio u Rusiju: "Očekivano od njega, tužno je to što nam je kapiten"

Midhat Šljivak

Pravi šok u svijetu košarke izazvala su petorica košarkaša koji su odlučili da se vrate u ekipu Zenita.

Jordan Loyd, Tyson Carter, Billy Baron, Alex Poythress i Mateusz Ponitka odlučili su da se vrate u ekipu iz koje su otišli prije nekoliko dana.

Novac je odlučio. Igrači nisu željeli da se odreknu dobrih plata koje su imali u timu iz St. Petersburga i stavili su se na raspolaganje treneru Xaviju Pascualu.

Činjenica da je Ponitka donio odluku da se vrati u tim razljutila je legendu poljske košarke Marcina Gortata.

"Ponitka je uvijek bio individualista i išao je svojim putem. Donio je odluku kakva se očekivala od njega. Kao i uvijek, mislio je samo na sebe i meni to nije iznađenje", rekao je Gortat i dodao je:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Tužno je to što je kapiten naše reprezentacije. Pitam se gdje su ljudske emocije, jedinstvo, podrška?", pita se Gortat.

Potez ovih košarkaša izazvao je pravi šok u svijetu košarke, ali njima je očigledno mnogo više stalo do novca nego drugima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi