Suspenzije Rusiji "izblijedile": Sjajni tim opet na okupu, svi stranci se vratili

Već su i igrali

Suspenzije Rusiji "izblijedile": Sjajni tim opet na okupu, svi stranci se vratili

Admin Čaušević

Čini se da suspenzije ruskim klubovima počinju da blijede. 

Nekoliko dana nakon što je počea ruska invazija na Ukrajinu košarkaški klubovi iz Rusije su suspendovani, a stranci su odlučili da napuste klubove.

Mnogi su se pitali šta će biti sa ruskim klubovima, ali čini se da se stvari vraćaju u normalu. Pravi primjer za to je ekipa Zenita.

Naime, pet stranaca koji su napustili Zenit na početku inzavije su se vratili u klub, saopšteno je u ponedjeljak.

Mateusz Ponitka, Jordan Loyd, Billy Baron, Tyson Carter i Alex Poitress su ponovo u timu, a kao razlog za njihovo odsustvo je naveden kratki odmor.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na posebnom udaru se našao Ponitka koji je inače kapiten reprezentacije Poljske, zemlje koja se žestoko protivi napadu Rusije na Ukrajinu.

Svi stranci su zaigrali za Zenit u susretu VTB lige protiv CSKA iz Moskve te su izgubili rezultatom 79:78.

Top Komentari

axel42
Vi stvarno mislili to ide tako jednostavno? Pa to se nekoliko dana o tome priča i to je to. Ko yebe Ukrainu, Palestinu i tako dalje? Ovaj svijet je davno otišo u racku! Sve se vrti oko nafte, plina, i ostalih prirodnih resursa. Glavne baje će uvjek biti USA, China, Rusija ovi ostali mogu samo gledati i to je to. Ljudi dodju poruše im sve gradove, pobiju tolike ljude, onda kobajagi pregovori, zavrsetak rata i ko da ništa nije bilo. Tako se to radi vjekovima. Kakve sankcije, kakva solidarnost. To su priče za malu djecu. Sve se vrti oko para, treba Putin baciti neku atomsku i sve nas zbrisati sa ovog svijeta. Ova planeta drugačije i nezaslužuje.
9 0
Vracaju se samo oni koji morau jer nisu nasli neki drugi klub ili angazman, oni koji su se snasli ti se ne vracau, jer od necega se mora zivjeti. Svi ti koji su se vratili ne bi se vratili da su nasli drugi klub.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi