Amar Gegić pronašao novi klub u karijeri

Ostaje u Francuskoj

Amar Gegić pronašao novi klub u karijeri

Haris Zilić

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Gegić pronašao je novi klub i ostaje u Francuskoj nakon sezone provedene u Paris Basektballu.

Gegićeva nova destinacija je francuski Metropolinas 92 za koji je svojevremeno nastupao i naš Miralem Halilović.

Pomenuti klub je krenuo veoma loše u novu sezonu u Francuskoj, prikovani su za dno i već su počeli sa jačanjem tima.

Gegića su prvog predstavili i naveli kako će biti vrlo dobro pojačanje jer već ima iskustvo igranja u francuskoj LNB ligi i standardan je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Nakon Gegića, Metropolitans je predstavio i centra Alena Omića.

Oglasi

Gegić i Omić će sigurno dati novu dimenziju ekipi koja je imala cilj play-off na početku sezone, a ako se po jutru dan poznaje očekuje ih borba za opstanak.

Metropolitans 92 je nakon devet utakmica na omjeru1-8 i već zaostaje dva trijumfa za sigurnom zonom.

Hitno moraju da uhvate pozitivnu seriju rezultata.

U narednom kolu LNB lige dočekuju ekipu Le Portela, a vidjet ćemo da li će Gegić debitovati za novi klub u pomenutoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi