Paris nakon drame izborio plasman u četvrtinu finala Eurocupa uz solidnu partiju Gegića
FOTO: Eurocup

Sjajan meč u Litvaniji

Paris nakon drame izborio plasman u četvrtinu finala Eurocupa uz solidnu partiju Gegića

H. Zilić

Fenomenalan susret su u osmini finala Eurocupa u Litvaniji su odigrali domaći Lietkabelis i gostujuća ekipa Paris Basketball. Susret je ponudio dramatičnu završnicu u kojoj se bolje snašla ekipa Parisa i slavila rezultatom 97:98.

Domaćini iz Litvanije su imali prednost domaćeg terena jer su zauzeli četvrto mjesto u regularnom dijelu takmičenja u svojoj grupi, dok je Paris u svojoj grupi bio petoplasirani.

Lietkabelis odlično otvara susret poveli s sa 22:10, ali Paris se brzo vraća u utakmicu i do kraja prvog poluvremena gledali smo totalni egal.

Na odmor se odlazi pri rezultatu 45:46 za goste iz Francuske.

U drugom poluvremenu kao da su oba tima trkala na terenu ko će više puta preći u vodstvo.

Gledali smo egal, dosta lijepih poteza, a ključni trenutak susreta desio se 54 sekunde prije kraja. Paris je imao prednost 89:90, a onda Wallace pogađa trojku za 89:93 i lomi susret.

Oglasi

Nakon toga Litvanci se nisu uspjeli vratiti u meč i Paris je slavio sa konačnih 97:98. Ovome dodajmo da smo u finišu vidjeli pravu dramu. Šakić je pogodio sa centra trojku uz zvuk sirene za 97ž:98 i tražio je faul za 3+1, međutim sudije se nisu oglasile i litvanska ekipa je ostala bez šanse za produžetke.

Po novim pravilima Eurocupa koja su na snazi od prošle sezone u nokaut fazi se igra samo jedna utakmica, tako da je Paris izborio plasman u četvrtinu finala drugog po snazi klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi.

Parižane je do trijumfa vodio Begarin sa 22 poena i šest skokova, Wallace je imao double-double učinak od 19 poena i deset asistencija.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Bh. reprezenativac Amar Gegić je u dresu Parisa odigrao solidnu partiju. Gegić je na parketu proveo deset minuta i za to vrijeme ubacio je osam poena, dodao jedan skok i dvije asistencije.

U redovima Lietkabelisa prvo ime bio je Goloman sa 22 poena i sedam skokova, Kullamae je ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi