"Mi ćemo titulu proslaviti jer smo najbolji"

Virtus smatra da su oni šampioni

"Mi ćemo titulu proslaviti jer smo najbolji"

M. Šljivak

Košarkaški savez Italije odlučio je zaustaviti prvenstvo u ovoj zemlji.


Predsjednik Saveza Gianni Petrucci objavio je kako ove sezone šampiona neće biti, ali iz ekipe Virtus Bologne su saopštili kako će oni proslaviti titulu s navijačima.

Ovaj tim je bio prvi na tabeli, a izvršni direktor Luca Baraldi je potrdio da se oni osjećaju šampionima.

"Ljekari zaslužuju titulu šampiona, ali mi se osjećamo kao najbolji u ligi i kao pobjednici. Proslavit ćemo to s navijača čim bude moguće", rekao je Baraldi.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Virtus je u prošlosti 15 puta osvajao titulu najboljeg tima u Italiji, a ove sezone su uz Armani bili najveći favorit za naslov prvaka.

Ekipu s klupe predvodi Saša Đorđević, a u svom rosteru klub ima igrače poput Miloša Teodosića, Kylea Weemsa, Stefana Markovića...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi