Završena polufinalna drama: Zakazano je veliko finale NBA lige

Majstorica Miamija i Bostona

Završena polufinalna drama: Zakazano je veliko finale NBA lige

E. Ganibegović

Boston Celticsi su druga ekipa koja je izborila finale NBA lige. 

Nakon šest utakmica protiv Miami Heata rezultat u seriji bio je 3:3, pa je sinoć u FTX Areni igrana majstorica pred nešto više od 20.000 gledalaca, a Celticsi su slavili pobjedu od 96:100 i tako zakazali veliko finale protiv Golden Statea.

Ono što je interesantno jeste to da, iako su Celticsi slavili sa samo četiri poena razlike, Miami ni u jednom trenutno nije vodio niti imao neriješen rezultat, osim početnih 0:0.

Celticsi su sjajno otvorili meč serijom od 0:6 i već nakon prve četvrtine imali petnaest poena prednosti (17:32).

Druga četvrtina nešto slabila za goste, a Miami je na poluvrijeme otišao s prihvatljivih -6, bilo je 49:55.

Treći period egal, no Miami najviše što je uspio jeste prilazak na -4 na otvaranju dionice, te se u posljednju četvrtinu ušlo pri rezultatu 75:82 što je garantovalo neizvjestan meč do samog kraja.

Oglasi

Heat na startu posljednje četvrtine topi vodstvo Celticsa na samo tri razlike (79:82), Celticsi idu na 85:98, a onda Miami pravi seriju od 11:0 i dolazi na samo dva poena zaostatka, no više od toga nisu mogli i Celticsi su otišli u finale.

Najefikasniji igrač meča bio je Butler iz domaćeg tima s 35 poena uz devet skokova i jednom asistencijom, a dosta mu je pomogao i Adebayo s double-double učinkom od 25 poena i 11 skokova iu četiri asistencije.

Najbolji pojedinac kod Bostona bio je Tatum s 26 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Prva finalna utakmica između Golden Statea i Boston Celticsa zakazana je za treći juni, a druga tri dana kasnije. Obje će se igrati u Chase Centru u San Francisku, a onda slijede i dva meča u bostonskom TD Gardenu, prvo devetog, a zatim i 11. juna. 

NBA, polufinale:

Miami Heat - Boston Celtics 96:100 (3:4 u seriji)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi