Nestvarni Jimmy Butler zakazao sedmu utakmicu finala Istočne konferencije
Foto - EPA

Pobjeda Heata u Bostonu

Nestvarni Jimmy Butler zakazao sedmu utakmicu finala Istočne konferencije

M. Šljivak

Miami Heat pobijedio je na gostovanju Boston Celticse 111:103 i izjednačio je finalnu seriju Istočne konferencije NBA lige na 3-3.

Iako su Celticsi u šestu utakmicu ušli kao veliki favoriti, Heat je još jednom pokazao da je zaista sjajan tim i predvođeni čudesnim Jimmyjem Butlerom izborili su sedmi meč.

Heat je od prve sekunde kontrolisao rezultat na ovom meču. Igrali su zaista odličnu košarku, pa su Celticsi tek krajem prvog poluvremena uspjeli po prvi put da povedu.

Međutim, Miami je na odmor otišao vodstvom od dva poena razlike (48:46), da bi u trećem periodu gosti potpuno kontrolisali tok meča i činilo se kako Bostonu povratka nema. Prednost je išla i do plus 13, a nakon 36 minuta igre Heat je imao plus sedam, 82:75.

Celticsi nisu odustajali. Iako Butlera nisu mogli zaustaviti, poenima Whitea dolaze do vodstva 97:94 na pet minuta prije kraja. Izgledalo je kao da Boston lomi rivala, no Butler i ekipa to nisu dopustili.

Heat je u ključnim trenucima meča igrao sjajno i završio je posao u ovom meču za izjednačenje serije na 3-3. Odlučujući sedmi meč igra se za dva dana u Miamiju.

Jimmy Butler je bio potpuno nezaustavljiv za Boston u ovom meču. Utakmicu je završio s 47 poena, devet skokova i osam asistencija uz 16 pogođenih šuteva iz igre od 29 pokušaja. Pored njega u Heatu istakao se još samo Kyle Lowry s 18 koševa.

Jayson Tatum je na drugoj strani ubacio 30 poena i uhvatio je devet skokova, White je dodao 22, a Brown 20 koševa. Sve je to bilo nedovoljno i odluka o drugom finalisti NBA lige past će u Miamiju za dva dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti