NBA košarkaš se vraćao kući i skrivio stravičnu nesreću
Klub mu je pokazao da je uz njega

Nije sinoć bio na raspolaganju svom klubu

NBA košarkaš se vraćao kući i skrivio stravičnu nesreću

Samir Mlaćo

Teška situacija zadesila je člana Miami Heata Haywooda Highsmitha koji je učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Naime, član Miamija nije bio u kombinaciji za sinoćnji meč svog tima protiv San Antonio Spursa, a razloga je saobraćajna nesreća koju je izazvao. On je udario osobu koja je pomagala drugom vozaču zaglavljenom na putu.

Lokalni mediji prenose da je žrtva u teškom stanju i da je pretrpjela djelomičnu amputaciju noge, a da NBA košarkaš nije povrijeđen.

Oglasili su se i iz Miamija.

"Obaviješten smo da je Highsmit bio učesnik saobraćajne nesreće na putu do kuće poslije utakmice. Nije bio na listi igrača za duel sa San Antoniom iz ličnih razloga. Srce nam je uz one koji su povrijeđeni. U ovom trenutku nemamo više komentara", naveli su iz Heata.

Oglasi

Nešto kasnije stigle su nove informacije. NBA košarkaš nije bio pod dejstvom alkohola ili droge, što mu je olakšavajuća okolnost.

21-godišnja žrtva je doživjela prelom lijeve noge i lijeve ruke, te djelomičnu amputaciju desne noge. Kakva ga kazna sada očekuje ostaje da se vidi, no sigurno da za NBA košarkaša situacija nije nikako dobro.

Potrebno je ispitati da li je prekršio pravila, odnosno da li je povrijeđeni sve uradio prema propisu kada je želio pomoći drugom vozaču.

Miami slavio pobjedu

I dok je njihov član proživljavao teške trenutke, Miami je savladao San Antonio Spurse sinoć 116:104.

Prelomila je posljednja četvrtina u kojoj je Heat slavio 38:27, te sve riješio, a do tada smo gledali egal meč. Herro je ubacio 24 poena kod domaćih, Adebayo je dodao 20, a Butler 17.

Kod Spursa Jones je završio sa 19 poena, isto kao i Vassel. Srbijanski košarkaš Nikola Jović kod Heata nije upisao poene za 2:26 minuta provedene na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi