Sacramento nakon preokreta slavio protiv Orlanda

Trijumf Kingsa u gostima

Sacramento nakon preokreta slavio protiv Orlanda

Košarkaš Sacramento Kingsa porazili su večeras na gostovanju Orlando Magic sa 105:99 u okviru NBA lige. 

Tokom prve dionice igrala se izjednačena košarka u kojoj je na kraju kao pobjednik izašla gostujuća ekipa (28:27). Slična priča viđena je i u drugom periodu igre jer nijedna ekipa njije otišla na preko četiri poena razlike, a na poluvremenu Orlando je imao prednost od 53:52.

Domaći su daleko bolje zaigrali u trećem periodu pa su otišli i na 10 poena razlike, ali ipak gosti to prije odlaska na manji odmor uspjevaju spustiti na minus 5. Kako je vrijeme odmicalo u posljednjem periodu, tako je i ekipa Sacramenta stizala prednost domaćih, a kasnije ju je i prestigla i slavila pobjedu 105:99.

Goste je do trijumfa vodio sjajni Garrett Temple sa 34 poena, dok je Willie Cauley-Stein ubacio 21 poen uz devet skokova. Kod poraženog tima Evan Fournier je ubacio 22 poena, a Elfrid Payton je dodao poena manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi