Michael Carter-Williams završio sezonu, uskoro na operacionom stolu

Veliki problemi za playmakera Charlotte Hornetsa

Michael Carter-Williams završio sezonu, uskoro na operacionom stolu

Playmaker Charlotte Hornetsa Michael Carter-Williams je primoran propustiti ostatak sezone u NBA ligi zbog problema sa povredom ramena.

Kako su zvanično saopštili iz Hornetsa, Carter-Williams će morati na operaciju kako bi se sanirali problemi koje ima sa povredom zadnjeg labruma ramena.

Carter-Williams je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Hornetsa u prosjeku provodio nešto više od 16 minuta na parketu, te je bilježio 4.6 poena, 2.7 skokova i 2.2 asistencije po utakmici.

Inače, Carter-Williamsa su na Draftu 2013. godine Philadelphia 76ersi izabrali 11. pikom, a on je 2014. proglašen rookiejem godine. Ipak, od tada je njegov napredak dosta usporio, pa se može reći da ovaj 26-godišnjak nije dostigao svoj puni potencijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi