Walker vodio Charlotte do pobjede, Orlando poražen od New Yorka

NBA

Walker vodio Charlotte do pobjede, Orlando poražen od New Yorka

Nakon kraće pauze, u noći sa četvrtka na petak nastavljena je NBA liga a do sada su okončane dvije utakmice.

Charlotte Hornetsi su na svom parketu savladali Brooklyn Netse rezultatom 111:96 u utakmici koju su u svoju korist prelomili u drugom poluvremenu. Nakon prvog je rezultat bio 55:53 za Charlotte, koji je u nastavku ubacio u brzinu više i stigao do očekivane pobjede.

Najzaslužniji za trijumf domaćeg tima bio je Kemba Walker sa 31 poenom i sedam asistencija. Dobru partiju pružio je i Howard, koji je meč završio sa 15 poena i čak 24 skoka. U ekipi Brooklyna najefikasniji je bio Cunningham sa 22 poena, dok je Russell postigao 19.

U duelu Orlanda i New Yorka, Knicksi su slavili rezultatom 120:113 i tako stigli do svog 24. trijumfa u sezoni. Orlando je nakon vrlo efikasne prve četvrtine imao dvocifrenu prednost (41:31), a na odmor se otišlo pri rezultatu 69:63. U trećoj dionici slavili su gosti koji su nakon nje vodili sa 93:90, da bi do kraja utakmice povećali prednost i došli do pobjede.

Prvo ime utakmice bio je Burke sa 26 poena, dok je njegov saigrač Hardaway postigao 23. U redovima poraženog Orlanda najviše se istakao Fournier sa 24 poena, a odličnu partiju pružio je i Vučević. Crnogorac je večeras zaigrao prvi put nakon dvomjesečne pauze zbog povrede, a meč je završio sa 19 poena uz samo tri promašaja iz igre za 24 minute (8/11).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi