Charlotte lagano kući protiv Chicaga, LeBron presudio Brooklynu

NBA liga

Charlotte lagano kući protiv Chicaga, LeBron presudio Brooklynu

Košarkaši Charlotte Hornetsa i Cleveland Cavaliersa slavili su domaće pobjede protiv Chicago Bullsa i Brooklyn Netsa u okviru NBA lige.

Charlotte je na svom parketu igrao protiv Chicaga i bez većih problema meč riješio u svoju korist. Nakon poluvremena rezultat je bio izjednačen, ali u trećoj i četvrtoj dionici domaći su prelomili susret i slavili sa konačnih 118:103.

Do trijumfa ih je vodio Kemba Walker sa 31 poenom, dok je Dwight Howard dodao 24. Kod Bullsa bolji od ostalih bio je Zach LeVine sa 21 poenom.

Cleveland Cavaliersi su na domaćem parketu porazili Brooklyn Netse sa 129:123 i to ponovo na krilima LeBrona Jamesa. King je na ovom susretu ponovo imao triple-double učinak sa 31 poenom, 12 skokova i 11 asistencija. Meč je bio izjednačen cijelim tokom, a domaći su do trijumfa stigli tek u posljednjoj dionici. Kod Netsa D'Angelo Russell je imao 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi