Nurkić zaustavio legendarnog centra: Blokada koja je podigla dvoranu na noge

Sjajna igra bh. centra

Nurkić zaustavio legendarnog centra: Blokada koja je podigla dvoranu na noge

M. Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić odigrao je sinoć fantastičan meč za Portland protiv Charlottea.

Trail Blazersi su nakon produžetka pobijedili Hornetse 109:103, a Nurkić je u ovom meču ubacio 24 poena uz 14 skokova i četiri blokade.

Ipak, najbolji potez na utakmici bh. košarkaš je napravio na samom kraju utakmice. Charlotte je imao šut za pobjedu, lopta je došla do legendarnog centra Dwighta Howarda koji je pokušao zabiti za pobjedu.

Međutim, nije uspio. Nurkić je odigrao vrhunsku odbranu i izblokirao je pokušaj centra Hornetsa, te se otišlo u produžetak. Tamo je Portland odigrao mnogo bolje i na kraju je uspio da slavi pobjedu u ovom meču.

Nurkićev potez izazvao je velike ovacije u dvorani koja je aplauzima pozdravila ovu blokadu.

Top Komentari

RD187
Raja poludila... Nema govora.. Cuo sam da su se poslije tekme neki cak i ubili od silnog uzbudjenja
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi