"Michael Jordan bi danas ubacivao 40 poena po meču i to bez problema"

Izjava koja će izazvati polemike

"Michael Jordan bi danas ubacivao 40 poena po meču i to bez problema"

S. Grebović

Bivši NBA košarkaš Mark Jackson smatra kako bi Michael Jordan i danas dominirao u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Mnogo je argumenata zašto Michaela Jordana smatraju najboljim košarkašem svih vremena.

I dan danas se prepričavaju njegove nezaboravne partije za Chicago Bullse 90-tih godina kada je osvojio šest NBA prstena.

NBA parkete je skupa sa njim dijelio Mark Jackson. On je svojevremeno nosio dresove New York Knicksa, Los Angeles Clippersa, Indiane, Denvera..., a smatra da bi Jordan i dan danas dominirao među košarkašima.

"Bilježio bi onoliko poneka koliko bi on želio. Mogao bi da ima 40 poena po utakmici bez problema. Garantujem vam, Jordan bi u prosjeku bilježio 40 poena po meču...", izjavio je.

Inače, legendarni Jordan je tokom igračke karijere koja je trajala od 1984. do 2003. godine u prosjeku imao 30.1 poena, uz 6.2 skoka i 5.3 asistencije.

Slažete li se sa ovom konstatacijom?

Top Komentari

King_Kenny
...covjek je protiv onakvih odbrana bio na prosjeku od 30 poena po utakmici kroz karijeru koja je trajala 15-ak godina...u danasnjoj NBA gdje se za svaki kontakt od strane odbrane svira faul on bi hladno 50+ imao u sezoni...40 bi imali oni malo "losiji" igraci tipa Malonea,Barkleya,Robinsona,Hakeema itd...
9 2
DamirS
Do unazad 15 godina bila je prava rijetkost da tim ubaci preko 100 poena i utakmici tako da Jordanovih 30 poena po utakmici znači mnogo više nego današnjih 30 pojedinih igrača.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi