Pippenova osveta Jordanu: Ja sam bio pravi lider Bullsa
Foto - Instagram

Legendarni košarkaš sve otkrio u knjizi

Pippenova osveta Jordanu: Ja sam bio pravi lider Bullsa

M. Šljivak

Legendarni košarkaš Scottie Pippen nije bio zadovoljan načinom na koji je predstavljen u dokumentarnom filmu 'Posljednji ples' posvećenog Michaelu Jordanu.

Iako je Michael u filmu naglasio da svoj košarkaški zenit ne bi dosegao bez Pippena u timu, Scottie je navodno bio uvrijeđen načinom na koji je predstavljen u šampionskim sezonama Bullsa.

Zato je odlučio da ispriča svoju verziju priče i to u knjizi koja će uskoro biti izdata.

"Bez Pippena ne bi bilo titula, barem ih ne bi bilo šest. Ne bi bilo dokumetarca i ne bi bilo Michaela Jordana kakvog poznajemo", jedan je od citata iz knjige, a američki mediji dalje pišu.

Oglasi

"U ovoj knjizi Pippen otkriva koliko je ljut što je označen samo kao Jordanov saigrač i komentariše kako je trebao dobiti više poštovanja od Bullsa i medija."

Knjiga 'Nezaustavljivi' naći će se u prodaji 16. novembra, a u njoj će se naći i priče o svakodnevnom odnosu između Jordana i Pippena.

"Ja sam bio pravi lider Bullsa, a ne Jordan, kao što to svi misle", riječi su koje će se naći u ovoj knjizi.

Pippen je član Bullsa bio od 1987. do 1998. godine. Osvojio je šest titula, sedam puta je bio All Star igrač, a pored Bullsa je igrao za Rocketse i Trail Blazerse.

Na kraju karijere odigrao je još jednu sezonu u Bullsima nakon čega je okačio tene o klin.

Top Komentari

C.Banks
Pored Džordana da je bilo četiri Džanana Musa osvojio bi šest prstenova. Oni su ga samo gledali i divili se kako leti i sve završava kako hoće. Džordan je bio kombinacija Kurija i Lebrona i plus još talenta
6 5
Blablsblblabl_s
Istina je da Bullsi bez tebe nisu bili taj tim,Rodman bez tebe nije bio na nivou,ali Jordan je uvjek bio na nivou,s tobom ili bez tebe,jedan je Air Mike.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije