Tamna strana Michaela Jordana: "Ne hrani ga, ne zaslužuje da jede"
Foto - EPA

Bio je žestok prema saigračima

Tamna strana Michaela Jordana: "Ne hrani ga, ne zaslužuje da jede"

M. Šljivak

Michaela Jordana mnogi smatraju najboljim košarkašem svih vremena, ali dosta je onih koji o njegovoj ljudskoj strani nemaju ništa dobro reći.

Jordan je bio poznat po tome što je svoje saigrače tjerao da uvijek budu na vrhunskom nivou, a to je i glavni razlog za šest titula NBA prvaka Chicago Bullsa u 90-im godinama prošlog stoljeća.

Jedan od njegovih saigrača bio je i čuveni krilni centar Horace Grant kojem je Michael znao oduzimati hranu u avionu jer je loše odigrao.

Ovu priču je ispričao Sam Smith, autor knjige 'Jordanova pravila'.

"Igrači su mi prilazili i govorili. Sklonio je hranu ispred Horacea jer je imao lošu utakmicu", govori Smith i otkriva riječi Jordana iz aviona upućene stjuardesi.

"Ne hrani ga, ne zaslužuje da jede".

Oglasi

Smit nije objavljivao stvari koje su mu govorili igrači Bullsa.

"Govorili bi mi takve stvari i pitali su zašto to ne objavim. Odgovorio bih da ne mogu pisati ako to zvanično ne kažu. Niko nije želio javno istupiti", rekao je Smith.

Horace Grant je s Bullsima osvojio tri naslova prvaka i imao je bitnu ulogu u timu od 1990. do 1994. godine.

Četvrti naslov osvojio je s Lakersima 2001. godine, a u timu iz Los Angelesa je završio svoju bogatu karijeru.

Horace Grant o 'Posljednjem plesu': Laž, laž, laž...

Član šampionske generacije Chicago Bullsa Horace Grant tvrdi da je The Last Dance, dokumentarni film o Michaelu Jordanu, ispunjen lažima i da je najbolji košarkaš svih vremena zapravo krtica.

Oglasi

Grant je i sam učestvovao u snimanju, ali tvrdi da je film ispunjen lažima jer je on okarakterisan kao čovjek koji je otkrivao tajne iz svlačionice nekadašnjem reporteru Bullsa Samu Smithu.

Grant je jučer gostovao na ESPN-u i odmah je dobio pitanje: Jesi li ti taj čovjek koji je otkrivao informacije Smithu?

"To je potpuna, ali potpuna laž. Laž, laž, laž", rekao je Grant i nastavio je:

"Ako je MJ imao problem sa mnom, trebao je to riješiti kao čovjek. Pričajmo o tome ili riješimo to na drugačiji način. Ali, ne, on je istupio i slagao je da sam ja krtica (kasnije izašle u knjizi Jordanova pravila).

Grant tvrdi da je Jordan još uvijek ima nešto protiv njega.

Oglasi

"To je dokazao u ovom takozvanom dokumentarcu. Kada biste nešto pokušali reći o njemu on bi vas pokušao uništiti".

Dokaz tome je odnos s Charlesom Barkleyjem...

"Bili su prijatelji preko 30 godina i onda je on rekao o Michaelovom vođenju Bobcatsa ili Hornetsa i od tada nisu razgovaralu. I na kraju kaže da sam ja krtica, a on otkriva nakon 35 godina da je upao u sobu saigrača i da je vidio kokain, travu i kurve. Zašto je dovraga to iznosio u javnost? Kakve veze to ima s bilo čim? Ako već nekog nazivaš krticom, to je pokvarenost", rekao je Grant.

Na kraju je istakao da je dokumentarac The Last Dance gotovo potpuna laž, odnosno da 90 posto stvari nisu tačne.

"Ne prikazuje ono što se dešavalo jer mnoge stvari koje je Jordan govorio saigračima odnosile su se na njega. Ali, dobro je to montirano za dokumentarac, ako ga tako možemo nazvati", završio je Grant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi