Stravična povreda Srbina: Micić krenuo u dribling pa uplakan u kolicima napustio parket

Jako ružne scene

Stravična povreda Srbina: Micić krenuo u dribling pa uplakan u kolicima napustio parket

Esmer Oštraković

Košarkaš Anadolu Efesa, Vasilije Micić doživio je stravičnu povredu tokom utakmice svoje ekipe u turskoj ligi protiv Fenerbahče.

U toku su bili posljednji trenuci treće četvrtine kada je Micić krenuo u dribling protiv Jamesa Birsena, a zatim se srušio na parket.

Došlo je do sudara koljenima i oba košarkaša su sa bolnim grimasama pala na parket, ali je Micić prošao dosta, dosta gore.

Birsen se uspio pridići, te je šepajući napustio teren, dok je Micić ostao u bolovima ležati, a zatim su mu prišli saigrači.

Odmah zatim na parketu je bio i ljekarski tim, ali Srbin nije mogoa da ustane, te je na kraju uz pomoć kolica napustio parket.

Oglasi

Kada je riječ o utakmici pobjedu je na kraju ostvarila ekipa Anadolu Efesa i to sam pet razlike, a konačan rezultat bio je 96:91.

Prva četvrtina bila je veoma izjednačena, a to najbolje opisuje rezultat nakon završene dionice. Bilo je 28:28.

U drugoj četvrtini nešto bolja igra Fenerbahčea i to im je donijelo prednost od dva poena na poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Ipak, treća četvrtina u potpunosti je pripala Anadolu Efesu i na kraju su uspjeli da ostvare pobjedu na svom terenu.

Nakon ovog kola ekipa Anadolu Efesa nalazi se na drugom mjestu sa 50 osvojenih bodova, a isto ima i trećeplasirani Fenerbahče koji ima i utakmicu manje. Prva je ekipa Turk Telekoma koja ima 53 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi