Šok i nevjerica nakon povrede Vasilija Micića: Srbijanski košarkaš zaplakao na izlasku

Na utakmici Efes - Galatasaray

Šok i nevjerica nakon povrede Vasilija Micića: Srbijanski košarkaš zaplakao na izlasku

M. Šljivak

Jedan od najboljih evropskih košarkaša Vasilije Micić doživio je tešku povredu na utakmici Anadolu Efes - Galatasaray.

Sredinom treće dionice utakmice play offa turskog prvenstva, Micić je šutirao za tri poena, nezgodno je doskočio na desni zglob i odmah je zavrištao od bolova.

U suzama je 28-godišnji bek Efesa napustio parket. Potpuni muk vladao je na terenu i tribinama, ali prema informacijama ne radi se o težoj povredi.

Prve informacije govore da je Micić lakše povrijeđen i da mu slijedi samo kraća pauza. Vjerovatno će propustiti prvu utakmicu finale serije s Fenerbahčeom.

Ipak, sve će biti jasno nakon dodatnih pregleda koje će odraditi nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

[twitter]https://twitter.com/BasketNews_com/status/1533137152636342272[/twitter]

Vasilije Micić je dvije godine zaredom vodio Efes do evropskih titula i smatra se trenutno jednim od najboljih košarkaša Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi