Mickey sa linije slobodnih bacanja, za veliku pobjedu Khimkija
Veoma bitna pobjeda Khimkija (FOTO: Euroliga)

14. kolo Eurolige

Mickey sa linije slobodnih bacanja, za veliku pobjedu Khimkija

Emir Dindić

U okviru 14. kola Eurolige svoj susret odigrale su Khimki i Darussafaka. U veoma neizvjesnom susretu slavili su domaći košarkaši rezultatom 85:84(45:43). 

Sjajno su susret otvorili domaći košarkaši i nakon prvog perioda imali su prednost od 30:18. U drugom periodu gosti iz Turske vraćaju se u ovaj susret te ovaj period dobijaju 25:15. Na veliki odmor Khimki odlazi sa prednošću od 45:43.

Treći period ponovo sjajno otvara Khimki, koji koristi svaku grešku protivnika te ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 24:14. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 69:57.

Kada su svi u dvorani očekivali sigurnu pobjedu domaćeg sastava Darussafaka ponovo odličnom odbranom vraća se u susret te na 13 sekundi do kraja susreta koševima Jeremyja Evansa ima prednost od 84:83. Međutim na sekundu do kraja Ray MCCallum pravi faul nad Jordanom Mickeyem koji je precizan sa linije slobodnih bacanja za na kraju teško izborene nove bodove domaćeg sastava.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimki u ovom susret predvodio je Dee Bost sa 19 poena, dok je Jordan Mickey dodao 15. Kod poraženog sastava bolji od ostalih bili su Ray MCCallum i Michael Eric sa 13 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi