Mikeu Jamesu titula najboljeg igrača Evrope
Foto - EPA

Po izboru trenera i igrača

Mikeu Jamesu titula najboljeg igrača Evrope

Midhat Šljivak

Ugledni američki portal The Athletic napravio je anonimnu anketu među košarkaškim trenerima i igračima koji igraju u Evropi.


U anketi je učestvovala 21 osoba, a biran je najbolji igrač Evrope, kao i najveći talenat na Starom kontinentu.

Rezultati su bili veoma blizu kada je najbolji košarkaš u pitanju. Titula najboljeg je pripala košarkašu CSKA Mikeu Jamesu koji je dobio pet glasova.

Iza njega su ostali Shane Larkin (Efes) i Nikola Mirotić (Barcelona), a glasove su još dobili Nando De Colo (Fenerbahče), Vasilije Micić (Efes), Nick Calathes (Panathinaikos), Facundo Campazzo (Real Madrid) i Sergio Rodriguez (Olimpia Milano).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najveći NBA prospekt prema glasovima je košarkaš Maccabija iz Tel Aviva Deni Avdija koji je dobio 10 glasova, a iza njega je Theo Maledon (ASVEL) koji je dobio šest glasova.

Top Komentari

dinass
A Mesina ga otjero iz ekipe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi