Milaković pred Olimpiju: Kvalitet je na našoj strani

Slijedi osmo kolo ABA lige

Milaković pred Olimpiju: Kvalitet je na našoj strani

Naredno kolo regionalne ABA lige za košarkaše Igokee donosi duel sa Petrol Olimpijom.

Igosi u ovom prvenstvu veoma loše stoje, u sedam odigranih utakmica su ostvarili tek dvije pobjede, no trener Žarko Milaković ističe kako je kvalitet na strani bh. viceprvaka.

“Potrebna nam je velika energija na terenu da pokušamo da izgradimo svoju igru. To ove i prošle sedmice pokušavamo kroz treninge. Moramo da stavimo fokus na domaći teren jer ove sezone kod kuće nismo pokazivali najbolje igre. Mi smo svaki dan u ovoj sali i moramo da branimo i kroz odbranu da gradimo te stvari. Kroz defanzivu da izgradimo našu igru i energetski da budemo na nivou više nego na prethodnim utakmicama. Mislim da je to neki recept za dobru igru. Da najprije gledamo sebe ne potcjenjujući Olimpiju. Ključ i kvalitet je na našoj strani", izjavio je Milaković.

Ne skriva da je pritisak prisutan.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Naravno da pritisak postoji i treba da postoji. ABA liga je jako nezgodna liga generalno. Posebno ove godine jer osam timova je promjenjivo od početak sezone. Olimpija je napravila jedan novi koncept i igraju dobro, ali nemaju rezultat. Igraju na tri fornta i to je jako zahtjevno. Mislim da dosta ekipa igra ispod očekivanja sa početka sezone. Sezona je duga ima još utakmica da se igra i svako može da dobije svakoga u ovoj ligi. Jeste bitna utakmica, jeste pritisak veliki, ali ima još da se igra.”

Meč se igra sutra u 20:00 sati u Laktašima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi