Trener Igokee nakon pobjede nad Sparsima

Milaković: Za mene je sve ovo novina, ali uspjeli smo doći do naše igre

Igokea je danas upisala gostujuću pobjedu nad ekipom Sparsa rezultatom 73:62 u okviru 4. kola Lige 6 prvenstva Bosne i Hercegovine.

Iako su Sparsi puno bolje otvorili susret i prvu dionicu riješili u svoju korist sa +10, Igokea je u nastavku utakmice uspostavila svoju igru i na kraju stigla do sigurne pobjede.

Igokeu je na ovom susretu sa klupe vodio Žarko Milaković koji je prije dva dana na mjestu trenera seniorske ekipe zamijenio Dragana Bajića. Inače, Milaković je dugi niz godina sa velikim uspjehom radio sa mlađim kategorijama kluba iz Aleksandrovca.

"Za mene je sve ovo neka novina, ipak je ovo nivo više u odnosu na ono što sam prije radio. Momci su na početku bili malo 'stegnuti', što mi svakako nismo tražili kroz treninge, ali na kraju smo došli do naše igre", istakao je Milaković, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Došli smo do te naše kontakt igre koju smo i priželjkivali od početka utakmice. Priželjkivali smo da ćemo mi biti ti koji će diktirati ritam, a to smo ispoštovali u drugom poluvremenu koje smo odigrali jako dobro... Okrećemo se treninzima, već u subotu nam dolazi Zrinjski, idemo iz utakmice u utakmicu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi