Mile Čović: Ostavit ćemo i zadnji atom snage na parketu

Centar Plemića najavio utakmicu sa Slobodom

Mile Čović: Ostavit ćemo i zadnji atom snage na parketu

Pred košarkašima HKK Zrinjski sutra je utakmica 20. kola košarkaškog prvenstva BiH u kojoj će ugostiti tuzlansku Slobodu.

Ovo je utakmica koja Mostarcima može biti ključna u borbi za Ligu 6, no i Tuzlaci u Mostar dolaze s istim ambicijama pa će sutrašnja utakmica biti sve osim laka za Plemiće. 

Sutrašnji meč je najavio Mile Čović, centar Zrinjskog, jedan od junaka pobjede iz prošlog kola nad ekipom Bratunca.

"U ovom kolu dolazi nam ekipa Slobode, koja je u odnosu na prvu utakmicu koju smo igrali u Tuzli dovela dosta novih igrača" - govori Čović i dodaje:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Sada je to odlična ekipa koja je dobro izbalansirana s igračima koji su mladi ali i iskusni te igraju agresivnu i brzu košarku. Odradili smo dobru pripremu, trener nam je ukazao na određene stvari, tako da ako ispoštujemo te zadatke u napadu, a odigramo odgovorno u obrani pobjeda ne bi trebala izostati. Nažalost igramo bez navijača koji bi nam u ovoj važnoj utakmici bili veliki vjetar u leđa, ali mi ćemo ostaviti posljednji atom snage na terenu jer bi s ovom pobjedom bili vrlo blizu lige za prvaka koja bi bila kruna naše dobre sezone.” - kazao je Čović. 

Utakmica HKK Zrinjski - OKK Sloboda igra se sutra u 17:30 u dvorani na Bijelom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi