Mile Karakaš novi trener KK Split

Najavljivana velika imena no klupu je preuzeo trener juniora

Mile Karakaš novi trener KK Split

Košarkaši Splita dobili su novog trenera nakon odlaska Ivice Skelina. Žute će u borbu za naslov prvaka Hrvatske i borbu za ostanak u ABA ligi povesti dosadašnji trener juniora Mile Karakaš.

Spominjala su se mnoga jaka trenerska imena poput Slavena Rimca, Danijela Jusupa, Aleksandra Petrovića i ostalih, ali je izbor nasljednika Ivice Skelina na klupi Splita pao na "unutarnje rezerve". Novi trener Žutih je Mile Karakaš, dosadašnji trener juniora.

Karakaš je vodio juniore Splita i Universitas, a nakon gašenja pogona razvojne ekipe je radio isključivo u omladinskom pogonu Žutih. Ipak, široj košarkaškoj javnosti je Karakaš najpoznatiji kao izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske koja je osvojila Europsko prvenstvo 2018.

Od Karakaša se očekuje mnogo jer je dosta ojačana momčad Splita u užem krugu favorita za naslov prvaka Hrvatske, te izboriti i ostanak u ABA ligi. Karakaš se klubu zahvalio na prilici, a u svoje sposobnosti ne sumnja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Svjestan sam odgovornosti, ali ne bih se bavio ovim poslom kada ne bih vjerovao u sebe. I ono što je još važnije, vjerujem u kvalitetu momčadi koju ću voditi. Hvala klubu na pruženoj prilici", kazao je Karakaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi