Miličić se vratio košarci: Izgleda kao div naspram rivala, ali učinak je katastrofa

Nekadašnji drugi pick NBA drafta

Miličić se vratio košarci: Izgleda kao div naspram rivala, ali učinak je katastrofa

Nekadašnji drugi pick NBA drafta Darko Miličić vratio se košarci.

Miličić je nedavno potpisao ugovor za ekipu I can play koja se takmiči u drugoj regionalnoj ligi Srbije, a jučer je odigrao i prvi meč.

Bivši prvak NBA lige s Detroit Pistonsima na košarkaški parket se vratio blago rečeno s nekoliko kilograma viška, a obzirom da je uz visok 213 centimetara, izgledao je kao pravi div naspram ostalih košarkaša.

Ipak, to mu nije mnogo pomoglo da odigra dobar meč jer je ubacio samo dva poena. Darko je na terenu proveo gotovo cijelo prvo poluvrijeme, a u drugom nije ulazio u igru zbog problema sa povredom ramena.

Podsjetimo, Miličić je karijeru završio još davne 2012. godine i to kao član Boston Celticsa, a prije toga je igrao za Detroit, Orlando, Memphis, New York Knickse i Minnesota Timberwolvese.

Bio je drugi pick NBA drafta 2003. godine i to ispred imena kao što su Dwyane Wade, Chris Bosh ili Carmelo Anthony, a samo iza LeBrona Jamesa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi