Milorad Dodik poslao pismo podrške Jusufu Nurkiću

Doživio lom noge

Milorad Dodik poslao pismo podrške Jusufu Nurkiću

Admin Čaušević

Jusuf Nurkić je sezonu karijere okončano na tragičan način. Sjajni bh. centar je u duelu s Brooklyn Netsima slomio obje potkoljenične kosti te ga očekuje višemjesečna pauza.

Košarkašu Portland Trail Blazersa jučer je stigla podrška sa svih strana, a brz oporavak mu je danas poželio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"Neprijatno me iznenadila vijest o teškoj povredi koju si doživio na kraju utakmice sa Brooklynom u kojoj si, kao i do sada pružio sjajnu partiju. Kao čovjek i ljubitelj košarke, ali i tvoj fan želim da ti uputim iskrene riječi podrške i ohrabrenja za što skoriji oporavak i povratak na teren", istakao je Dodik u pismu podrške.

Dodik je naglasio da izuzetno cijeni Nurkićevu igru, poručio mu je da izdrži jer tek treba pokazati svoje puno umijeće.

"Izdrži majstore, svi smo uz tebe. Očekujemo te ponovo na košarkaškom terenu, očekujemo tvoje briljantne igre, jer ti još nisi pokazao sve što možeš i umiješ", poručio je Dodik.

Nurkić je jučer uspješno operisan, a pozitivna vijest je što mišići i nervi nisu pokidani. Prema nezvaničnim prognozama očekuje ga pauza od sedam mjeseci.

Top Komentari

dragonBH
Ne znam jel mu se javio Bakr, al za ovo sve pohvale Dodiku! Zbog ljudi kao sto je Nurkic, cijeli svijet zna za Bosnu.. sigurno za nasu zemlju ne bi culi zbog Bakira il Dodika!
17 4
Popaye
Ono kad te podrži čovjek sa američke crne liste...
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi