"Sve nas je bilo sramota nakon Crne Gore, ali prebrzo su nam okrenuli leđa"

Miralem Halilović nakon utakmice s Francuskom

"Sve nas je bilo sramota nakon Crne Gore, ali prebrzo su nam okrenuli leđa"

Midhat Šljivak

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović vjeruje da je pobjeda nad Francuskom (96:90) u Skenderiji jedna od najvećih pobjeda bh. sporta u proteklih 15-ak godina.

Bh. tim je nakon dva produžetka srušio favorizovane Francuze, a Halilović je o utakmici rekao:

"Ovo je jedna od najvećih pobjeda u posljednjih 15-ak godina. Još je bolji osjećaj što smo dobili Francusku gdje igram već godinama. Pokazali smo da možemo igrati protiv ovakvih reprezentacija. Nakon Crne Gore bilo nas je sramota i danas smo izašli s nevjerovatnom energijom. Pokazali smo karakter i uvjeren sam da možemo napraviti još dosta toga", istakao je kapiten Halilović i nastavio je:

"Vidjeli smo da možemo. Protiv Crne Gore je bilo smiješno. Sram nas je bilo. Pogledam Juku, sramota ga. Musu, mene. Vozili smo se busem, ne znam da li je iko spavao".

"Radili smo odlično, momci se žrtvuju, niko se ne žali, a bilo je razloga za žalbe. Niko nije izlazio u javnost. Svi su nam okrenuli leđa, nisam mogao vjerovati da nam ljudi upute toliko kritika. U neku ruku je ispalo dobro. Ali mi smo se osjećali katastrofalno. Ne može se tim napraviti nakon 10 dana":

"Drago nam je što smo dobili i što smo kritičarima zatvorili usta. Dobili smo sliku šta možemo uraditi i što nekima možemo reći eto vam vaše kritike. Ovo je put kojim trebamo ići".

Za razliku od Crne Gore večeras je Nurkić dobio mnogo više lopti.

"Puno smo više gurali loptu Nurkiću i to je napravilo razliku. Narugao se Gobertu. Tu je najveća razlika, nije bilo lakih koševa. Ta kontrola je najbitnija. Kad god smo van kontrole, pogubimo se. To se desilo u drugoj dionici, vidjeli ste. Najveća razlika je sigurno odbrana, bili smo agresivni, kontrolisali smo skok".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

O Francuzima je kratko rekao:

"Ovdje su došli da se prošetaju, da odrade posao. Iskreno, da ste i nas prije utakmice pitali, bilo bi da se potučemo, pa šta Bog da".

Top Komentari

pitariistok
Ko ti je ba okrenuo ledja budalo jedna...Skenderija puna,posrska na nivou cijelu utakmicu...peotiv CG i jeste bili ko p...e obicne.
9 4
user1574859714
Pa kako nece okrenuti ledja kad onako sramotno odigrate u CG Ti isti crnogorci danas izgubili 13 razlike.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti