"Mogli smo ih razbiti 20 razlike da ne znaju gdje su došli, tako bi bilo da nismo previše griješili"

Selektor Adis Bećiragić

"Mogli smo ih razbiti 20 razlike da ne znaju gdje su došli, tako bi bilo da nismo previše griješili"

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Skenderiji selekciju Francuske 96:90.

Tim Adisa Bećiragića odigrao je čudesan meč i pobijedio je velikog favorita.

Selektor Bećiragić je itekako zadovoljan onim što je vidio i zahvalio je svima koji su došli da podrže bh. košarkaše.

"Hvala svima koji su došli. Atmosfera je bila nevjerovatna. Igrali smo s dosta energije tokom većine utakmice i to je razlog pobjede. Čestitke igračima, uradili su sjajan posao nakon teškog poraza u Crnoj Gori", rekao je Bećiragić.

Bilo je padova u igri bh. tima. Selektor se nada da će prije Eurobasketa taj dio smanjiti maksimalno.

"Meni je bitno da su igrači pokazali karakter. Kad krenemo igrati loše ne može nam niko pomoći. Momci su uspjeli da se vrate u ritam iz prve četvrtine i to pokazuje njihov karakter".

Oglasi

"Vratiti se protiv ovakve reprezentacije pokazuje da smo inteligentni. Malo sam zabrinut zbog grešaka u organizaciji napada. Na EP neće biti ovako, ako ne budemo smanjili broj grešaka, neće nam niko pomoći. Sada smo sretni, ali mogli smo igrati puno bolje i pobijediti ih 20 razlike da ne znaju gdje smo došli"

Ne Eurobasketu su očekivanja velika. Potući ćemo se sa svima.

"Mi vjerujemo da ćemo dobiti svaku utakmicu. Nama je problem da smo ponekad neinteligentni. Ovako igrati mogu protiv Francuske samo veliki igrači. Još da izbacimo te nepotrebne greške. Miki i momci mogu dobro igrati na EP i dobiti preostale utakmice".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Povezao je selektor dobru igru u napadu s dobrom odbranom.

"Ne možeš nikog dobiti ako ne igraš jaku odbranu, pogotovo ne Francusku. Volio bih da nam ovo otvori oči koliko možemo. Ovo je za nas već prošlo, a Mađarska je blizu. Ovog puta ćemo snimak pogledati mnogo sretniji, ali ćemo morati da ispravimo greške. Oni su toliko talentovani, ali moramo riješiti neke bubice u glavi. Ja sam više posvećen na napad, to je pokretač i motivacija za dobru odbranu. To nam je i večeras donijelo motivaciju".

Top Komentari

rl9_barca
Molim iz sport sport..ba da prenesu i vijest francuskog selektora
6 0
King_Kenny
...imao covjek 2 pripremne utakmice nakon preuzimanja reprezentacije,a ne bi ni to da Estonci nisu bili gospoda pa nam platili sve troskove...kako ces spremiti reprezentaciju sa 2 utakmice?...jos kad dodamo da su osim Nurkica,Muse i Robersona svi ostali prosjecni i ispodprosjecni igraci,moze se samo skinuti kapa Adisu za ovu pobjedu...ljudi nisu svjesni koga smo mi pobijedili sa ovim ogranicenim rosterom,to su igraci svjetske klase...
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi