Kapiten nakon meča: O sudijama ne bih, pokazali smo karakter
Foto: T. Hebib

Poraz od Njemačke

Kapiten nakon meča: O sudijama ne bih, pokazali smo karakter

Eldar Ganibegović

U drugom kolu Eurobasketa naši su košarkaši su poraženi od domaćina Njemačke 92:82.

Naši su košarkaši odigrali sjajno prvu, drugu i četvrtu četvrtinu, ali su Nijemci odigrali maestralno treću dionicu i tu nas razbili, što je na kraju i presudilo.

Bilo je tu i nekih diskutabilnih sudijskih odluka u korist domaće selekcije, što je donekle bilo i očekivano.

Kapiten Miralem Halilović danas je malo zakazao s učinkom, na kraju je i isključen zbog pete lične greške, no sigurno će već sutra protiv Slovenije biti onaj pravi.

Nakon današnje utakmice dao je svoj komentar, no nije htio govoriti o sudijama.

"Nećemo ulaziti u sudije, ali Nijemci su stvarno izašli u drugom poluvremenu u trećoj četvrtini, stigli našu prednost koju smo imali na poluvremenu i uspjeli se odvojiti. Mi nismo dobro reagovali, nismo odgovorili na njihovu agresivnost, gdje su oni ukradenim loptama i kontrama davali lagane koševe", rekao je Halilović pa nastavio:

"Poslije smo ostali u utakmici. Treba reći da smo bili karakter. Da smo pokazali da se možemo nositi s ovako jakom reprezentacijom, sa domaćinom. Uvijek domaćin ima malu prednost što se toga (suđenja, op. a) tiče, ali uspjeli smo ostati u utakmici i do kraja se boriti."

"Mislim da smo nadogradili na ove zadnje dvije utakmice igrom, a pogotovo prvo poluvrijeme u kojem smo odigrali odlično. Treba se što prije odmoriti, pružiti što bolju partiju i probati pobijediti u svakoj utakmici", zaključio je Halilović.

Naša selekcija sada ima tri boda i nalazi se na drugoj poziciji, ali treba reći da ostale reprezentacije u našoj grupi tek treba da odigraju utakmice drugog kola.

Kasnije danas na rasporedu su mečevi Litvanija - Francuska (17:45) i Mađarska - Slovenija (20:30). 

Top Komentari

Mackintosh
Jel ovog htio istjerat celavo okruglo bure Bosnic? Becirovic je pametniji, a zna i dosta vise kosarke od napaljene ublehe koja je otisla sa klupe. Podrska savezu
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi