U Pioniru nije moglo bez skandala nakon utakmice

Stiglo je i izvinjenje

U Pioniru nije moglo bez skandala nakon utakmice

A. Čaušević

Da će biti drame i uzbuđenje u finalu ABA lige između Partizana i Crvene zvezde moglo se pretpostaviti, ali toliki broj skandala je svakako neočekivan.

Najviše glavobolje organizatorima susreta su svakako zadali navijači, pa je tako u petom i odlučujućem meču dvorana Aleksandar Nikolić morala biti ispražnjena.

Na kraju je utakmica trajala duže od tri sata, a pobjedu je odnijela Crvena zvezda rezultatom 80:77 koja je tako uspjela odbraniti titulu i izboriti plasman u Euroligu.

Nakon susreta viđen je skandal sa Nikolom Kalinićem u glavnoj ulozi. Košarkaš Crvene zvezde je odmah odletio prema klupi Partizana i počeo sa provokacijama.

Ipak, Kalinić je nakon što se ohladio uputio izvinjenje svima u taboru najvećeg rivala.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Ja se izvinjavam Urošu Trifunoviću, stvarno nesportski potez, samo sam htio da vratim ono što je nama gestikulirao na 30 razlike, ali mislim da je ova pobjeda bitnija", poručio je Kalinić.

Inače, u Zvezdi i Partizanu su bili složni da se stvari moraju mijenjati u budućnosti i da se susreti ne mogu igrati u uslovima kao što je to bilo ovosezonska serija finala.

Top Komentari

dadoredsi
Sto proslu utakmicu sudije nisu ispraznile dvoranu.
1 0
RuthlessDyni
Idiot.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi