Mirza Begić se vratio u Olimpiju

Iskusni centar ponovo u ekipi iz Ljubljane

Mirza Begić se vratio u Olimpiju

Bh. košarkaš sa slovenačkim pasošem Mirza Begić se nakon epizode u iranskom Petrochimiju vratio u Olimpiju.

Iskusni centar je sa Olimpijom potpisao ugovor do kraja sezone 2019/2020, a ovo će mu biti treći put da oblači dres kluba iz Ljubljane.

Begić je karijeru počeo u tuzlanskoj Slobodi, a debi za prvi tim ove ekipe je imao u sezoni 2001/2002 u okviru prvenstva BiH.

Za Olimpiju je nastupao od 2007. do 2009. godine, te kraći period 2014. godine. Osim Olimpije i Petrochimija bio je član još i Triglava, Virtus Bolonje, Geoplin Slovana, Žalgirisa, Real Madrida, Olympiacosa, Laborala, Bilbao Basketa i Cedevite.

Zanimljivo je da je Mirza Begić bio član i jedne NBA ekipe, ali njegov angažman je potrajao samo dva dana. On je, naime, u oktobru 2015. godine potpisao ugovor sa New Orleans Pelicansima, ali je isti raskinut nakon dva dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi