Mirza Teletović: Ne razumijem mlade igrače koji idu u NBA, a znaju da će tri godine sjediti na klupi
(Foto: EPA)

Predsjednik KSBiH sasvim iskren

Mirza Teletović: Ne razumijem mlade igrače koji idu u NBA, a znaju da će tri godine sjediti na klupi

M. Šljivak

Jedan od najboljih bh. košarkaša svih vremena Mirza Teletović je prije godinu dana odlučio da završi profesionalnu karijeru.

Na raniji odlazak u penziju Teletovića su natjerali problemi sa plućnim ugrušcima i Mirza je bio primoran da ranije od očekivanog okonča bogatu karijeru.

Fantastični šuter je veliku karijeru završio u Milwaukee Bucksima, a u NBA ligi je igrao još za Phoenix Sunse i Brooklyn Netse.

Ipak, najbolje dane karijere je proveo igrajući za Tau Ceramicu, gdje je stekao status jednog od najboljih igrača Evrope u periodu od 2006. do 2012. godine.

U razgovoru za Radio Vitoria Teletović je istakao da mu je to bio najljepši period karijere, ali i da mu je u NBA ligi bilo dosadno.

"NBA liga je najbolja na svijetu. Tamo igraš protiv najboljih igrača na svijetu i radiš sa najboljim trenerima. Ipak, ja sam se mnogo bolje osjećao dok sam igrao u Evropi", istakao je Teletović, te je nastavio:

"U NBA mi je bilo baš dosadno. Ako u to vrijeme nisi igrao za Golden State ili Cleveland, koji su se jedini borili za titulu, šta si tražio tamo? U Evropi smo se uvijek takmičili za neki trofej, a u Americi ni za šta", rekao je danas predsjednik KSBiH.

Dotakao se i ranog odlaska pojedinih košarkaša 'preko okeana' i pozdravio je povratak Nikole Mirotića u Evropu.

"Sve više i više igrača će se vraćati. Ne razumijem mlade igrače koji odlaze u NBA ligu, a znaju da će tri sezone provesti na klupi ili u razvojnoj ligi", istakao je Teletović.

Upravo se na takav potez odlučio i najtaletnovaniji bh. košarkaš Džanan Musa, koji nije dobio šansu u prvoj NBA sezoni, ali je redovno igrao u Razvojnoj ligi.

Teletović je NBA karijeru okončao sa prosjekom od osam poena i nešto prekot ri skoka po utakmici.

Top Komentari

realno_govoreci
Teletovic hejteri. Mirza je dokazan igrac u najjacoj evropskoj ligi i kao takav je i otisao u NBA sto je bio i logican slijed nakon evrope. Isto kao sto je Teodosic otisao kao najbolji igrac Evrope. Musa je to sve preskocio i o tome Mirza govori. Luka Doncic je najbolji primjer kako se radi ali eto kad je iz Bosne mora biti najbolji pa makar bio i najgori. Seljacki mentalitet
11 4
criticos
ja koliko se sjecam, ti si dosao kao izgradjen igrac sa 27 godina u nba i presjedio prvu sezonu na klupi (9.5min u prosjeku igrao), a vala nisi se nesto naigrao ni naredne dvije sezone.
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi