Mlada Mostarka Tea Perić preporodila talijanski Livorno

Sjajne igre u Italiji

Mlada Mostarka Tea Perić preporodila talijanski Livorno

Mlada Mostarka Tea Perić početkom ove sezone potpisala je sjajan ugovor s jakom njemačkom ekipom Hannover.

Transfer u Bundesligu iz dresa talijanske 2. lige i tima Vicenze bio je ogroman skok u karijeri za ovu 21-godišnju košarkašicu koja je prošla sve mlađe selekcije bh. reprezentacije. 

No, u Njemačkoj je bilo sve idealno osim minutaže koju je naša košarkašica dobivala na kapaljku, a sjedenje na klupi nije bilo ono po što je Tea Perić došla u Njemačku. Pošto situacija nije išla nabolje, Tea je napravila pravu stvar i raskinula ugovor s Hannoverom i vratila se u Italiju i to opet u 2. lig, ovaj put u tim Basket Livorno. 

U, punim imenom kluba, Jolly Acli Basket Livorno, stigla je početkom februara i samo u odigrane tri utakmice sa novim klubom ostvarila je dvije pobjede. U zadnjoj utakmici – gostovanju kod RMR Brixia Basket, ekipi koja se nalazi na drugom mjestu i do sada imala samo tri izgubljene utakmice u prvenstvu, dobrom igrom Tea je odvela Jolly Acli Basket Livorno do trijumfa. Ovo je inače prva gostujuća pobjeda Livorna u ovoj sezoni. Tea je igrala 30 minuta i imala učinak od 15 koševa, 8 skokova, 2 asistencije, 4 ukradene lopte i valorizaciju 20.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Klub Tee Perić, Jolly Acli Basket Livorno, nalazi se na jedanaestom mjestu sa pet pobjeda i dvanaest poraza. Tako da su ove dvije pobjede sa Teom značajne glede sigurnog ostanka u ligi. Po završetku utakmice trener Marco Pistolesi je izjavio:

''Postali smo pravi tim, a Tein dolazak pokrenuo je važno proljeće za Jolly Acli Basket Livorno.''

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi