Mladi Krajišnik nadigrao Brčanku

20. kolo Premijer lige

Mladi Krajišnik nadigrao Brčanku

Mladi Krajišnik došao je do 5. pobjede u prvenstvu. Banjalučke košarkašice slavile su u gostima kod Brčanke rezultatom 66:45 u okviru 20. kola Premijer lige BiH.

"Malene" nisu imale problema u susretu sa posljednjeplasiranom ekipom šampionata, pa su gotovo sav posao obavile u prvom poluvremenu u kojem su stekle 14 poena prednosti (42:28).

U nastavku gošće su samo potvrdile dominaciju na terenu i iskusno privele meč kraju.

U pobjedničkom sastavu najefikasnija je bila Nikolina Zubac sa 20 poena, dok je kod domaćina prednjačila Ivana Bužanin sa 16 koševa.

Košarkašice Mladog Krajišnika nakon ove utakmice zauzimaju 7. poziciju na tabeli sa omjerom 5-12.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Drugi banjalučki predstavnik u najvišem rangu takmičenja, ekipa Orlova, nije bila tako uspješna, pošto je ubjedljivo poražena kao gost od ekipe Banovića rezultatom 77:53.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije