Željezničar bolji od Mladog Krajišnika

Utakmica 16. kola Premijer lige za košarkašice

Željezničar bolji od Mladog Krajišnika

Mladi Krajišnik poražen je na svom terenu od sastava Željezničara (82:66), u 16. kolu Premijer lige BiH.

Banjalučanke su u prvoj četvrtini pružile jak otpor rivalu, te su ovaj dio igre dobile rezultatom 20:19. Ipak, veliki pad tokom narednih 10 minuta skupo ih je koštao, pa gošće na odmor odlaze sa viškom od 12 poena (44:32).

U trećoj dionici su se "malene" potpuno vratile u meč najviše zahvaljujući sjajnoj igri trojca Zubac - Milošević - Vuković koji je kombinovano ubacio 20 koševa.

Sve što su tada napravile banjalučke košarkašice prokockale su u posljednjoj četvrtini u kojoj su postigle samo 10 poena, što je omogućilo Sarajkama da dođu do 9. pobjede u prvenstvu i tako se vrate na 4. poziciju na tabeli.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Malene" nakon 16. kola zauzimaju 8. poziciju sa omjerom 3-10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi