Mladim igračima Bullsa je dosta D-Wadea
Foto: EPA

Iskusni Wade nije omiljen među mlađim saigračima

Mladim igračima Bullsa je dosta D-Wadea

Novinar ESPN-a Nick Friedell je izjavio da neki mlađi košarkaši Chicago Bullsa i nemaju najbolje mišljenje o iskusnom Dwyaneu Wadeu.

Gostujući na ESPN-ovoj emisiji The Jump, Friedel je istakao da "mlađi igrači u ekipi Bullsa ne podnose Dwyanea", te da "to nije nikakva tajna u Chicagu."

Prema Friedelovim riječima, saigračima je dosta Wadea, te je neizbježno da će on i Bullsi raskinuti saradnju i da je samo pitanje vremena kada će se to desiti.

Wade je tokom ljetne pauze aktivirao posljednju godinu iz svog ugovora s Bullsima, te će u narednoj sezoni zaraditi oko 24 miliona dolara, ipak to ne isključuje mogućnost da on uskoro bude trejdovan.

On se prošle godine pridružio Bullsima, ekipi iz rodnog grada, nakon 13 godina provedenih u Miamiju, ali su povrede ponovo uticale na njegove partije, pa je tokom prethodne sezone propustio 22 utakmice.

Ipak, njegov prošlosezonski učinak je bio zaista respektabilan s obzirom da je bilježio 18.3 poena, 4.5 skokova i 3.8 asistencija po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi