Mladost pobijedila Vogošću sa 71 poenom razlike

Nastavlja se kriza Vogošće

Mladost pobijedila Vogošću sa 71 poenom razlike

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada ostvarili su uvjerljivu pobjedu nad Vogošćom u sklopu 18. kola prvenstva BiH.

Mrkonjićanima je pobjeda bila prijeko potrebna kako bi ostali konkurentni u borbi za plasman u Ligu 6, a do nje su na kraju došli očekivano lako. Domaćin je upisao trijumf rezultatom 138:67.

Bila je ovo utakmica u kojoj je već na startu najzanimljivije bilo za predviđati kojom će razlikom Mladost slaviti. Od samog starta domaći košarkaši su nametnuli svoj ritam i prednost je iz minute u minutu samo rasla, što je na kraju dovelo do prednosti od 62:34 na poluvremenu.

I u drugom dijelu gledali smo apsolutnu dominaciju Mladosti. U posljednjih deset minuta utakmice domaćin je ušao sa 47 poena prednosti, a do kraja ona se popela na 71 poen razlike i konačnih (138:67).

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U pobjedi Mladosti najefikasniji je bio Birovljev sa 21 poenom, dok se na drugoj strani najviše istaknuo Tuljković sa 20.

Top Komentari

Hz rajvosa
Ja trenera i govana !!! Javi se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi