KK Bratunac protutnjao kroz Vogošću

Novi poraz domaćeg tima

KK Bratunac protutnjao kroz Vogošću

KK Bratunac večeras je u Vogošći porazio, u utakmici 13. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, istoimenog domaćina s uvjerljivih 105:75. 

Malobrojni posjetitelji dvorane "Amel Bečković" mogli su u prvoj četvrtini vidjeti pravu "run and gun" košarku s obje strane. U tom dijelu palo je čak 56 poena a domaći tim je koliko toliko u tim trenutcima i držao priključak za favorizovanim gostima.

Ipak, u nastavku je prednost Bratunca samo rasla a da gosti u posljednjem periodu utakmice nisu spustili nogu s gasa Vogošća bi doživjela još uvjerljiviji poraz od ovih ionako velikih +30. 

Nikola Gajić s 21 košem predvodio je raspoložene goste, Vučićević je dodao 16, a Pilčević 15 poena za Bratunac. Jai Wiliams s 22 koša najbolji kod Vogošće. Ćatić je dodao 15, a neuništivi Mujo Tujković ubacio je 14 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Vogošća: Campbell 12, Ćatić 15, Tuljković 14, Williams 22, Čelik 5, Huseinović 3, Đedović 4, D. Halilović, Selimović, Janjoš, E. Halilović

KK Bratunac: Gajić 21, Pilčević 15, Ćup 13, Foster 9, Pantić 13, Hluchoweckyj 6, Vučićević 16, Šarenac 4, Long, Jokić, Milošević 4, Pavlović 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi