Mladost slavila protiv branitelja titule u Mrkonjiću
U momčadi HKK Zrinjski od početka ove sezone nešto ne štima

Branitelj naslova osramotio se u Mrkonjiću

Mladost slavila protiv branitelja titule u Mrkonjiću

Ekipa Mladosti večeras je u Mrkonjiću iznenadila i zasluženo slavila protiv aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine momčadi Zrinjskog rezultatom 92:77. Od početka su Mrkonjićki košarkaši dali do znanja protivnicima da će skupo prodati kožu i na kraju im se sve višestruko isplatilo.

Velika konfuzija vlada u igri Zrinjskog od početka ove sezone u kojoj ništa ne štima kako treba. Mrkonjićki košarkaši detektirali su sve probleme Mostaraca i večeras ih zasluženo pobijedili bez ikakve mrlje, ubacivši im čak 92 poena.

Curilo je u obrani Mostaraca večeras kao nekad na Titanicu a ujednačeni napad domaćina na kraju je dotukao favoriziranog protivnika čak i popravivši koš razliku na njemu.

Bivao je Zrinjski stalno u zaostatku u drugom poluvremenu, a kada je uspio doći na 71:70 i kad se činilo da će preokrenuti sve u svoju korist ukazao se Koča Jovović koji je s dvije trojke potopio prvake koji se više nisu uspjeli vratiti nakon toga.

Dušan Stanković s 18 i Koča Jovović sa 16 poena najbolji kod Mladosti, a odlične role imali su Miloš Marković sa 15 i Stefan Mitrović sa 13 poena. Zrinjski, koji je u ovoj utakmici zaboravio na obranu i kolektivnu igru su predvodili Todorović sa 16 i Sokolović sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Mladost: Aleksić 9, Mitrović 13, Sudžum 10, Jovović 16, Marković 15, Gavrić 5, Jotić, Milanović 4, Srdić, Stanković 18, Jovičić, Đ. Aleksić 2

Zrinjski: Sokolović 15, Todorović 16, Ljujić 4, Ramljak 13, Pandurić 8, Pajić, Smajlagić 7, Golemac, Zlomislić, Šamadan, Miličević 12, Spieth 2 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi