Trener HKK Zrinjski nakon poraz

Vlašić: Čestitam Sparsima, mi moramo izvuće pouke

Košarkaši Zrinjskog u susretu 4. kola ABA 2 lige poraženi su u Sarajevu od Sparsa.

U vrlo neizvjesnom meču Plemići su poraženi od Sparsa rezultatom 75:73, a nakon utakmice trener Hrvoje Vlašić je čestitao domaćinu na pobjedi, no nije skrivao nezadovoljstvo.

"Kad ne uradite stvari kad treba, kad nije sve posloženo kako treba, ovakve stvari se događaju. To je neminovnost u sportu. Mi smo imali večeras dobijenu utakmicu, umjesto da loptu prebacimo na centar, mi se junačimo i promašimo dva bacanja i dovedemo se u situaciju da gubimo utakmicu. Previše takvih stvari radimo i zato nam se ovo vraća", kaže Vlašić, pa dodaje:

"Sparsima čestitam na pobjedi. Imali su bolju energiju. U nekim fazama smo i parirali, bili dobri dok smo imali kontrolu igre u napadu, ali kasnije su nas svojom odbranom samljeli. Nismo imali rješenja. Još jednom im čestitam, a na nama je da izvučemo pouke."

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi